Adventtikalenterit myynnissä!


Partiolaisten perinteiset adventtikalenterit ovat jälleen myynnissä.
Kalenterin hinta on 6 euroa, josta lippukunta saa suoraan omaan toimintaansa 2,5 euroa.

Kalentereita voi ostaa ma-to klo 18-19 välisenä aikana Kololtamme, Luotsikatu 18.

Adventtikalenterilla on pitkät ja ansiokkaat perinteet, ensimmäinen kanlenteri tuli myyntiin jo vuonna 1947. Täältä löydät lisää tietoa kalenterin historiasta ja kaikkien vanhojen partiolaisten adventtikalenterien kuvat: http://partio.fi/Projektit/Suomi/Adventtikalenteri/Historia.iw3

Adventtikalenteri on tärkeä osa lippukunnan varainhankintaa. Kalenterin tuotto tulee kokonaisuudessaan partiotoiminnan tukemiseen. Kalenterin myyntihinnasta (6 euroa) lippukuntamme saa n. 2,5 euroa ja loput jakavat partiopiirimme Pääkaupunkiseudun partiolaiset ja keskusjärjestö Suomen Partiolaiset.

Adventtikalenterin myynti ei ole tuloveron tai arvonlisäveron alaista tuloa eikä siihen tarvita erikseen lupaa. Tarkoituksena on hankkia lippukunnallemme toimintarahaa, jolla pystymme järjestämään jäsenillemme laadukasta toimintaa retkien ja leirien osallistumismaksujen pysyessä kohtuullisina.

Jotta varainhankinta onnistuisi, tarvitsemme siihen jokaisen panosta. Suuri apu on myös vanhempien kannustava suhtautuminen lapsen myyntitoimintaan.

Pyydämmekin teiltä apua, hyvät partiolaisten vanhemmat. Partiolainen itse on adventtikalenterin paras myyjä. Meidät tunnistetaan partioasusta, vähintäänkin partiohuivin pitäisi olla näkyvästi kaulassa. Vanhemmat voivat opastaa reippaaseen ja kohteliaaseen käytökseen sekä rahojen käsittelyyn. Parhaiten myyneille on luvassa pieniä palkintojakin.

Jos ette halua lapsenne osallistuvan kalenterinmyyntikampanjaan, olkaa hyvä ja palauttakaa myytäväksi jaetut kalenterit välittömästi seuraavaan partiokokoukseen.


Kalenterin myyntihinta on 6 euroa. Kalenteri on pakattu suojamuoviin ja sen mukana tulee kuusi pakettikorttia. Adventtikalenteri alkaa aina ensimmäisestä adventista.
Vinkkejä myyjille

  • Partiohuivi kaulaan - siitä meidät tunnistetaan
  • Reipas ja iloinen mieli sekä hyvät käytöstavat
  • Mieti valmiiksi mitä sanot: "Hei, haluaisitteko ostaa partiolaisten adventtikalenterin, tuotto menee partiotoiminnan tukemiseen" ja sitten esittelet kalenteria. Muista kiitos, vaikka kauppoja ei syntyisikään. Partiosta saamasi kirje tai näiden kalenterisivujen tuloste voi olla mukanasi taskussa, jos joku haluaa enemmän tietoja.
  • Käsittele kalenteria huolellisesti, ethän itsekään haluaisi ostaa rikkinäistä tuotetta. Kalenteria ei saa taittaa, etteivät luukut aukea. Jos olet saanut viallisen (kuva epäselvä, muovisuojus rikki, pakettikortit puuttuu) kalenterin, palauta se omalle johtajallesi ja saat uuden tilalle.
  • Turvallisuussyistä kulkekaa ainakin pareittain (myykää vaikka vuorotellen) ja käyttäkää heijastinta. Sopivin aika kiertää ovelta ovelle on arkisin noin klo 16.30 - 20.00 tai viikonloppuisin päiväsaikaan. Tuntemattomien ihmisten koteihin ei pidä mennä sisälle.
  • Rahankäsittelyä voisi käydä läpi vanhempien kanssa. Mikä on sopiva määrä vaihtorahaa ja miten siten käytetään. Pitäkää hyvää huolta rahoista!